söndag 9 februari 2014

Vem blir Kanadas förstamålvakt?

Ja, hur ska vi tro att Kanada agerar på målvaktssidan när man inleder turneringen? 
Coach Babcock gick ut och sa att man troligast kommer inleda de 2 första matcherna med 2 olika målvakter och sedan gå därifrån. Han hade själv en tanke på vem han ville starta men hela tränarstaben kommer sätta sig ner och diskutera det. 

Det har snackats mest om att Luongo och Price är dom två som konkurrerar om förstaspaden, med en liten fördel till Price. Om vi idag kollar statistiken hos de 3 målvakterna, över hur dom presterat den senaste tiden, så ser vi att Mike Smith har spelat riktigt starkt medan Roberto Luongo inte alls presterat bra. Se här:

Roberto Luongo's 5 senaste matcher:









      Mike Smith's 5 senaste matcher:











Carey Price's 5 senaste matcher:










Price har presterat jämnt hela säsongen och det har även hållit i sig de 5 senaste matcherna, som ni ser. Jag tror att han kommer bli Kanadas 1:a, förutsatt att han inte gör en katastrofal förstamatch. Men att Luongo ska vara andramålvakt med formen han har nu känns inte helt rätt, speciellt när man kollar på Mike Smith's siffror. Självklart spelar de alla i olika lag med olika spelsystem, men Smith borde ändå ha ett bättre självförtroende än Luongo just nu.

Jaja, det här var bara några tankar efter att ha sett de senaste matchernas statistik. Alla tre är bra målvakter och den som presterar bäst i gruppspelet kommer bli den som får leda nationen Kanada. Luongo kommer förmodligen ändå få en match p.g.a hans starka OS 2010 i Vancouver. Där fick ju faktiskt Brodeur två matcher i gruppspelet och Luongo en, men man valde sedan ändå att gå med Luongo i slutspelet. Så allt handlar återigen om att prestera i dom matcher du får där.
Jag är dock inte den som går på gamla meriter så därför ser jag gärna att Smith får chansen en match medan Price får den andra.

Vem vill ni se och vem tror ni får spela?

/@nhlsnack

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar