onsdag 5 februari 2014

Nattens matcher och Hampus Lindholm

I natt blev det tyvärr noll svenskpoäng i de 3 matcher som spelades. Däremot blev Hampus Lindholm utsedd till matchens tredje stjärna mellan Chicago och Anaheim. Första och andra stjärna var målvakterna Corey Crawford och Jonas Hiller. Marian Hossa som stod för 1 mål och en 1 assist blev alltså inte en av nattens stjärnor, vilket visar hur stark match Lindholm hade.

Hampus spelade 23:19 minuter och var -1 i matchen. Enda backen i Anaheim som spelade mer än Hampus var rutinerade Francois Beauchemin, vilket betyder att han spelade mer än OS-backarna Cam Fowler och Sami Vatanen.
Han har nu spelat 56 matcher för Ducks och har 5 mål och 19 poäng på dessa matcher. Han ligger på hela 24+ i plus/minus-statistiken. Det innebär att han ligger på plats nummer 5 i plus/minus efter de etablerade spelarna Niskanen, Kunitz, Seabrook och Hossa. 1:a i Ducks alltså.
Vi ska vara stolt över vår unga svensk.

Ska man vara lite orolig över Ducks? 2-0 förlust mot Blackhawks inatt och nu har man 3 raka hemmaförluster. Nej, visserligen är man nog långt från nöjda nu och kanske kommer därför OS-uppehållet lägligt, men orolig tror jag inte vi behöver vara. Dock lämnar ju många spelare för att resa till Sotji och frågan är vilket lag i ligan som drabbas hårdast av trötta spelare efter OS. Något lag kan nog dippa i slutet av säsongen.
Nej, Ducks blir nog att räkna med igen efter OS skulle jag tro. Man har ju Lindholm.

***

Pens fick det att lossna i natt borta mot Buffalo. En 5-1 seger där Malkin och Crosby stod för 1+1 var. Stabil match av Fleury igen med 24 av 25 skott räddade.

San Jose lyckades rycka upp sig på hemmaplan och slog till slut Dallas i OT. Skadedrabbade Martin Havlat stod nämligen för Sharks 1-0 och sedan assisterade han till Tommy Wingels avgörande i sudden.
Havlat har skrapat ihop 10 poäng på 27 matcher den här säsongen och är ju inte den gamla Havlat vi är vana att se.

/ @nhlsnack

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar