tisdag 11 februari 2014

USA:s nya formationer och powerplayuppställningar

Sverige och Canada hade inte gjort några ändringar i formationerna idag. Har inte hört något om det övriga lagen heller, förutom USA. Tar här en titt på vad dom kokat ihop.

USA:s nya kedjorna och backpar:

JVR-Pavelski-Kessel
Parise-Backes-Callahan
Pacioretty-Kesler-Kane
Brown-Stastny-Oshie

Wheeler/Stepan extra

Suter-Shattenkirk
McDonagh-Carlson
Orpik-Martin,
Fowler-Faulk.

Första kedjan är identisk från igår. Callahan och Oshie har bytt plats i andra- och fjärdekedjan. Detsamma gäller Brown och Pacioretty från tredje till fjärde.
Det är fortfarande lite svårt att avgöra vilka som kommer få mycket speltid, bortsett från förstakedjan. Men Backes och Callahan skulle jag inte ha i en offensiv kedja, framför Kane och Stastny/Kesler. Cally och Backes passar perfekt i en checkingkedja.

På den unga backsidan är Suter den stora ledaren. Igår parades han ihop med Cam Fowler men idag byttes han ut mot Kevin Shattenkirk. Blir det Faulk som får testa med honom imorgon? Skämt åsido, men det verkar som att Suters backpartner är det mest tveksamma. Jag tycker nog man bör räkna bort Fowler, då Shattenkirk och Faulk är stabilare defensivt, enligt mig. Trots Suters starka defensiv vill man nog ha en till stabil back bakåt i ett första backpar som ska logga många minuter mot bra spelare.
Martin och Orpik var splittrade igår men idag var dom i samma backpar och så tror jag absolut att vi får se dom. Dom två har ju spelat ihop många gånger i deras klubblag Pittsburgh.
McDonagh med Carlson känns bara väldigt rätt. Duktiga tvåvägsbackar där McDonagh är främst defensiv och Carlson främst offensiv. Bör funka bra.

PP uppställningar:

Parise-Kesler-Pavelski-Kane
Shattenkirk

JVR-Backes-Kessel-Fowler
Suter

Sägs att man tränat 1-3-1, den såkallade paraplyuppställningen. Inte mycket att klaga över här, skulle dock inte sagt emot om John Carlson fick chansen. TJ Oshie's luriga handleder kanske vi också kan få se dyka upp här någonting.


Fortsättning lär följa.

/@nhlsnack


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar