lördag 15 februari 2014

Underliga ändringar i Tre Kronors laguppställning

Tre Kronor - Lettland står idag på schemat 18.00 svensk tid.

Mårts gav Henrik Lundqvist valet att bestämma om han vill spela eller inte och det väljer han att göra. Jhonas Enroth agerar andremålvakt.

Alexander Edlers avstängning är nu över och han går direkt in i första backpar (!) med Erik Karlsson, på Oliver Ekman-Larssons bekostnad som blir 7:e back (!!).
Ett ganska märkligt beslut. Ekman-Larsson har haft det lite tufft de första två matcherna, men samtidigt spelar han ju med Erik Karlsson? Han får en helt ny roll och självklart tar det tid att anpassa sig. Att peta honom anser jag som fel, hans starka spel kommer behövas senare i turneringen och därför bör vi ge han en chans att spela upp sig, som Mårts verkar göra med Loui och Danne Sedin.

Spännande dock att se Edler. Han är ju knappast den logiska backpartnern till offensive Erik. Men Edler har varit bland de bättre backarna i NHL och det vore underbart att se honom hitta tillbaka till det spelet. I år har han inte alls funkat.

Sedan petas även Gustav Nyquist. Silfverberg kliver därmed in på hans plats med Alfredsson och Johansson. Vansinne om du frågar mig. Jag tycker han inger så mycket energi för laget när han driver pucken med den underbara skridskoåkningen. Tycker Mårts att det blir för mycket med både Nyquist och Johansson i samma kedja? Om det är så det är, sätt upp Nyquist i en högre kedja då. Jag har väldigt svagt förtroende för Loui just nu och jag ser mer än gärna att någon annan får chansen i den kedjan. Men nu är det ju Mårts som är coach.

Jaja, får vi till spelet så blir jag nöjd. Vore underbart med lite islossning målmässigt ikväll.
Nu laddar vi.

Gabriel Landeskog - Patrik Berglund - Alexander Steen
Daniel Sedin - Nicklas Bäckström - Loui Eriksson
Jakob Silfverberg - Markus Johansson - Daniel Alfredsson
Carl Hagelin - Markus Kruger - Jimmie Ericsson
Gustav Nyquist

Alexander Edler - Erik Karlsson

Niklas Kronwall - Jonathan Ericsson
Johnny Oduya - Niklas Hjalmarsson
Oliver Ekman-Larsson

Henrik Lundqvist

Jhonas Enroth (backup)


Tallinder och Gustavsson på läktaren.

/@nhlsnack

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar