lördag 8 februari 2014

Nattens svenskpoäng 8/2 och andra noteringar

Nattens svenskpoäng 8/2 och andra noteringar

Elias Lindholm 1 assist | 12:35 | 0

Henrik Lundqvist, 26 av 29 | 89,7 %

***
Lindholm stod äntligen för en poäng igen efter att endast ha producerat en poäng på sina 11 senaste matcher. Man får hoppas att han får igång det nu. Han får ju trots allt mestadels spela i andra kedjan med Jordan Staal och Jeff Skinner. Han ingår även i första powerplayuppställningen så förtroendet från coach Muller är inget han kan klaga på just nu. På den här säsongen har han skrapat ihop 12 poäng på 34 matcher. Men tro mig, han har framtiden för sig.

Anton Khudobin i Hurricanes bur stod återigen för en stark match, 34 av 35 räddade. Han har verkligen presterat i Carolina och trejdryktena om Cam Ward blir mer och mer förståeliga. Kanske dags att överlåta spaden till någon som inte alltid är skadad?

***
Rangers stod för en stark match borta mot Pittsburgh i natt, en match som vanns på straffar. Man sköt hela 41 skott mot Fleury och Pittsburgh släpper väldigt sällan så många skott på hemmaplan. Rangers är riktigt heta och OS-uppehållet kommer nog lite olägligt. I natt var det den gamla supertalangen Benoit Pouliot som stod för 2 mål. Visste ni att han draftades som 4:e totalt? Efter Crosby, Ryan och Johnson och före spelare som Carey Price, Tuuka Rask, Anze Kopitar, Marc Staal, Martin Hanzal m.fl.

***
Chicago utan Patrick Kane nollades borta mot Phoenix. Inte en så vanlig syn får man säga. Nyförvärvet Peter Regin gjorde debut för regerande mästarna och han fick 11:39 minuters speltid. Att Johnny Oduya inte spelade känns lite oroande, trots att OS inte ska vara i fara. Vi får lita på att det stämmer.

Mike Smith räddade alla 30 skott han fick emot sig, och frågan är om inte han är hetast av de kanadensiska OS-målvakterna just nu? Smith har ansetts som klar tredjemålvakt till Sotji, men jag skulle inte ha något emot att pröva han en match istället för Luongo. Price tror jag kommer få chansen som nummer ett.

***
Sharks slog Columbus på hemmaplan i natt med 3-2. Blue Jackets har, tråkigt nog, gått ner sig lite just nu inför OS men kedjan med Jenner, Johansen och Horton imponerar fortfarande. Supertalangen Johansen verkar ha fått sitt genombrott och har nu 46 poäng på 58 matcher den här säsongen. Formen pekar fortsatt uppåt då han har producerat 8 poäng på sina 5 senaste matcher.
Horton har 11 poäng på sina 18 matcher den här säsongen och rookien Boone Jenner står på 18 poäng på 48 matcher. Det ska noteras att denna kedja satts ihop ganska nyligen och Jenner spenderade matcherna innan det i de lägre kedjorna. Han har nu 5 poäng på sina 5 senaste matcher.

/ @nhlsnack


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar