Nattens matcher 15/1

Pens-Caps

Det var i natt stormöte mellan världens 2 superstjärnor och två storlag.
Crosby mot Ovechkin & Pittsburgh mot Washington.
Det var gästerna Washington som tog ledning i boxplay genom Brooks Laich i första perioden.
Det dröjde till andra perioden innan Pens kunde kvittera genom Kris Letang, assist av Crosby och Tanner Glass.
Chimera satte sedan 2-1 för Caps på assist av Johansson och Orlov, men Pens kvitterade snabbare den här gången, bara 1 minut och 37 sekunder senare, av Taylor Pyatt.
Ännu en gång tog Caps ledningen. Nu i tredje perioden genom Ovechkin på pass från Mackan Johansson och denna gången dröjde de tre minuter innan Jokinen hade kvitterat.
Som det vinnarlag Penguins är så tog man sedan också ledningen, tajmat nog så att bara 1:54 minuter återstod av matchen. Unge backen Oliver Määtää blev segerskytten efter att Malkin snurrar runt en del i zonen.

Markus Johansson stannar därmed på 2 assist och +1 medan Nicklas Bäckström hade en tung natt och hade -3.

Ducks-Canucks

Nej, Eddie Läck kunde inte stoppa Ducks hemmasvit, som jag hoppfullt frågade om på Twitter igår. Det blev kanske en jinx och motsatt effekt då Ducks vann med hela 9-1!
Efter första perioden stod det ''bara'' 2-0 efter att Silfverberg och Lindholm assisterat till varsitt mål. I andra perioden rasade Canucks samman. Ytterligare 4 insläppta mål, 3 av dom i Powerplay, innan man fick in en reducering med 2 sekunder kvar av perioden.
Läck blev utbytt efter 3-0 målet och stackars Joacim Eriksson fick kliva in och göra NHL debut. Den debuten slutade med 6 insläppta, då Ducks gjorde ytterligare 3 mål i tredje perioden. & av Anaheims 9 mål svar i powerplay.

Alexander Edler gjorde assist på Canucks mål och låg -1.
Jakob Silfverberg gjorde 1+1 i matchen på 15:47 minuter och Hampus Lindholm gjorde 2 assist med 19:36 minuter spelade. Silfverberg hamnade på +1 och Lindholm på +2.
Eddie Läck räddade 10 av 13 skott medan Jocke Eriksson tog 25 av 31.

Leafs-Sabres

I Toronto var det Phil Kessel som satte 1-0 för hemmalaget i första perioden.
Sabres inledde den andra perioden starkt med två mål innan 7 minuter hade gått, Ellis och Moulson var målskyttarna. Toronto svarade dock senare i samma period med mål av Kulemin och Rielly.
I tredje kom en snabb kvittering i powerplay av Cody Hodgson och resten av perioden och övertiden blev mållöst.
Cody Hodgson var den ända i straffläggningen som inte gjorde mål och Toronto segrade därmed efter straffmål av Van Riemsdyk, Lupul och Bozak.

Carl Gunnarsson spelade 22 minuter och 45 sekunder och gick +2.