onsdag 22 januari 2014

Del Zotto till Nashville i utbyte mot Kevin Klein

Ja, till slut blev Michael Del Zotto bortskickad av Rangers. De har försökt under en väldigt lång tid, men med spelet Del Zotto bjudit på i år gör honom inte speciellt attraktiv. Rangers ville ha en stabil back i utbyte och idag valde man att ''nöja'' sig med Klein.

Just idag är Kevin Klein en bättre back totalt sett, helt klart. Men Del Zotto är en ung spelare som har en enorm potential, den har vi redan sett. Han är 23 år gammal men är redan inne på sin femte säsong i NHL. Den här grabben kommer lära sig.

Han inledde karriären i NHL säsongen 2009-2010 med hela 37 poäng på 80 matcher. Allt var dock inte frid och fröjd då han hamnade -20. Det blev färre matcher i NHL säsongen därpå, men efter det var han tillbaka 2011-2012 och producerade hela 41 poäng på 77 matcher och + 20 i plusminus statistiken!
Säsongen därpå, då det var lockout, blev det 21 poäng på 46 matcher och +6. Det ansågs som ett litet tillbakasteg men det var i år som bottennappet kom. När inte hans offensiva produktion kunde kompensera hans svaga defensiv fick man till slut nog. Han har 11 poäng på 42 matcher och -5, men det är som sagt främst hela hans spel som har varit svagt.

Så trots allt, det är en spelare som har en enorm potential att bli en toppback i poängligan i framtiden. Han är som sagt 23 år och han har många år kvar i ligan. Det är jag övertygad om, då miljöombyten ofta kan hjälpa en spelare i stagnering då man får starta om från början.

Kevin Klein är en underskattad defensivt stark back med en cap hit på 2,9 miljoner dollar som går ut efter säsongen 2017-2018. Ett lite tungt kontrakt att ta över kan jag tycka, även fast han förtjänar lönen, men då Rangers har många spelare att förlänga med i sommar. Men kanske har man redan bestämt sig för att köpa ut Richards eller göra något annat, så då bör det inte vara ett problem.

Men hur Nashville tänker har jag lite svårt att förstå. Man är känd för sin defensiv (som inte längre funkar) och ändå byter man till sig ostabila Del Zotto?
Man har redan unge Seth Jones och Ryan Ellis som har mycket kvar att lära i defensiven.
Det är ju inte så att man är i behov av powerplaybackar.
Kanske funderar man på att trejda Ryan Ellis som inte levt upp till sina förväntningar efter succén i JVM för några år sedan?

Nej, det är inte alltid man förstår vissa trejder men Nashville har helt klart en plan. Varför säga nej till en potential storback?

Vad säger ni?
Här kan ni läsa statistik om Kevin Klein: http://predators.nhl.com/club/player.htm?id=8470630

/ @nhlsnack

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar